среда, 4. децембар 2013.

KAPUT / stil i elegancija

KAKO ODABRATI KAPUT ZA VAS?


Kaputi su uvek u modi, raznih modela i stilova i nezaobilazan su modni detalj za svaku zimu.Zato bi u vašem ormanu trebalo uvek imati makar jedan, u neutralnoj nijansi, klasičnog kroja, sa čijim izborom nikad nećete pogrešiti



Kaputi su dizajnirani tako da oblikuju vaše telo, naglašavajući struk i obline, dok u isto vreme pokrivaju veći vašeg deo tela, što stvara utisak mističnog i elegantnog izgleda. Izbor savršenog kaputa, može biti prilično težak zadatak, ali ukoliko poznajete neke osnove, to će vam znatno olakšati izbor. 

Postoji mnogo detalja koje treba uzeti u obzir, kao što su dužina, model, detalji, dugmad, stil… ali ipak, najvažnije je da kaput odaberete prema svojoj građi. Ako ste niski, odlučite se za strukirane modele, dužine malo iznad kolena, koje će te kombinovati sa visokim potpeticama. Ova dužina će naglasiti donji deo vaših nogu i tako vizuelno izdužiti vašu figuru. Ukoliko želite da stvorite iluziju visine, birajte modele koji naglašavaju struk, sa dodatkom pojasa ili kaiša. 





Izbegavajte duge ili previše kratke kapute, jer će takvi modeli vizuelno skratiti vašu siluetu. Obratite pažnju na suknje ili haljine koje su duže od vašeg kaputa i izbegavajte ih u ovoj kombinaciji.




Ukoliko ste visoki, imate više mogućnosti. Možete se igrati sa dužinama, modelima i krojevima i retko kad će te pogrešiti. Ukoliko ste jače građe i imate naglašene obline, a želite da stvorite iluziju da ste tanji, izaberite kaput koji prati konture vašeg tela.

.



Ravni krojevi kaputa izdužuju figuru, prikrivaju veći stomak i naglašavaju vašu bistu. Pokušajte sa modelima dužine do kolena, sa jednostavnim linijama. Ako imate naglašen stomak, izbegavajte detalje poput pojasa ili karnera, jer će samo učiniti da izgledate krupnije. Ukoliko imate jače bokove, pojas može da vam pomogne da se stvori iluzija izdužene siluete i na taj način možete da skrenete pažnju sa svojih nedostataka.




Kaput je uvek dobar izbor uz gotovo svaku odevnu kombinaciju i osim toga što je topao i praktičan za kombinovanje, kaput može biti i odraz stila, koji vaš celokupni izgled uzdiže na viši nivo.




Svratite u NicolaS prodavnice spremili smo Vam par iznenadjenja

MID SEASON SALE UP TO -25%
+
povoljnost odloženog plaćanja do čak
9 mesečnih rata

Vaš NicolaS